START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Sökordsoptimering för din blogg

16 Apr - 2014

Som utbytesstudent ute i världen är det väldigt vanligt att skriva en blogg om alla upplevelser. Därför tänkte jag passa på att dela med mig lite av mina erfarenheter kring SEO, även kallat sökordsoptimering. Genom att tänka på SEO när du skriver dina inlägg kommer Google ranka dina inlägg bättre och på så vis får du mer trafik.

Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att arbeta med och marknadsföra webbplatser på ett sätt som påverkar det organiska sökresultatet på sökmotorer som Google. Metoderna som används för att lyckas med SEO är många och kan variera men den som arbetar med sökmotoroptimering försöker förstå hur sökmotorns algoritmer fungerar och vad som gör att en viss webbplats rankar bättre än en annan.

Ofta delas arbetet in i en on-site-strategi där webbplatsens innehåll och struktur formas efter en specifik sökordsstrategi, samt en off-site-strategi där man söker efter tillfällen att få externa länkar till webbplatsen.  Varje inlänk fungerar som en röst på en webbplats så ju fler relevanta inlänkar desto bättre.

Sökmotoroptimering är en pågående process där analys och strategier är en viktig del i arbetet. Google har satt upp riktlinjer för vad som enligt dem är ”tillåtet” i arbetet med SEO och har skrivit en handbok om sökmotoroptimering. Speciellt reglerat från Google sida är arbetet med inlänkar, eftersom det är genom detta många försöker manipulera sökresultatet. Det bästa,  men också svåraste sättet att arbeta med inlänkar är genom länkbetesaktiviteter och kampanjer där riktiga personer tycker innehållet på en sida är såpass intressant så man väljer att skriva och länka till webbplatsen från sin webbplats eller blogg. Detta kallas för en naturlig länk.

Läs fler tips om SEO här

Skriv en kommentar

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest news Välj din organisation
EF High School Year EF High School Year
EF High School Year
Explorius Explorius
Explorius
YFU YFU
YFU
Go to the US Go to the US
Go to the US
STS High School STS High School
STS High School
Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsSenaste kommentarer
nwqeqwe - 20 Oct
<a >https://norsknettcasinos.com/</a>
Läs mer #Organisationer

Vilma Killander - 23 Aug
Hej! jag har precis börjat åttan så man kan säga att jag har en tid kvar innan jag kan åka som utbytesstudent. I alla fall har jag och mina kompisar snackat mycket om att det vore kul att åka till Argentina, Tucuman. Men som unga svenska tjejer är vi oroliga angående brottsligheten och känner att det skulle vara lättare om man antingen bodde tillsammans eller i samma stad. Är detta möjligt? Kan man alltså “önska” att få åka tillsammans eller är det inte tillåtet?
Läs mer #Välja land

Niklas - 07 Jun
Mer info hade varit bra. https://www.svenska-odds.se/odds-bonus/
Läs mer #Kalifornien

Peter Frygner - 09 May
Hej! Vad gäller kring organisation - måste man åka genom en organisations som utbytesstudent? Har genom den familj jag åkte till för 30 års sedan fått erbjudande för mina barn - vet någon vad som gäller?
Läs mer #Organisationer

CommentsFacebook Fan-Club
Google AdsRelevant reklam