START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Tove Hallin


Tove Hallin photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: Chile Chile flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Tove Hallin

Vem är du?
Jag är en tjej, 17 bast, som bor utanför Stockholm, i alla fall hittills i mitt liv. För nu om lite mindre om en månad tar jag mitt pick och pack och sticker till andra sidan jorden till Chile! Men fram tills nu har jag pluggat två år naturvetenskap med musikprofil och det har både varit jobbigt och skitkul. Annars är det musik jag sysslar med; sjunger, spelar piano och andra instrument. Ibland umgås jag också med andra människor för det är väl det man lever för egentligen.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Nu är det tack och lov sommarlov så jag är hemma och försöker träffa så många vänner som möjligt och plågar dem med allt utbytessnack, mentalstressar, emailar med värdfamiljen på fantastiskt korrekt spanska och njuter av Sverige. Annars går min tid åt att plugga och åka kollektivtrafik.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag inte ska till USA. Haha nej, men själv har jag fått sådan otrolig inspiration från andras utbytesbloggar så jag tänkte att jag kunde bidra. Jag har bloggat i några år och kan min grej. Annars är det ju kul att se en lagom blyg svensk tjej försöka överleva bland människor med en totalt annan kultur och främmande språk.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Mamma gjorde det som ung så tanken har väl alltid funnits där. Förra vintern fick jag sådan lust att åka och på sommarlovet skickade jag in min ansökan, jag kunde inte vänta längre. Livet är kort och denna livsavgörande chans fick inte missas! Annars tror jag man får sådan otrolig erfarenhet och förståelse.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag känner en chilensk kvinna så om allt skulle köra ihop sig så finns en lösning. Annars verkar det vara ett otroligt häftigt land, speciellt geografin. Jag såg också att det var demokratiskt, jämfört med många andra länder i Sydamerika. Och spanskan såklart, bara att få känna språket rinna ur munnen (okej förlåt för bilden ni får) och alla möjligheter den skapar. Jag skulle ha kunnat hamna i öken, medelhavsvärme eller kallt fjordlandskap så att föreställa sig innan var minst sagt svårt. Nu vet jag och jag hamnade i världens sydligaste stad, Punta arenas. Beskrivning: Cape Horn, pingviner och temp mellan -5 och 14 grader året runt. Wonderful!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag kommer prata engelska med mina tre engelskkunniga värdsyskon, att visumet inte hinner bli klart och att jag inte kommer kunna bli en chilensk ungdom och allt det innebär.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Känna alla nya lukter, vilket stort kontaktnät jag kommer få världen över och dansa reaggeton.

Vad längtar du efter just nu?
Midsommarfirande hos mormor och morfar med alla mina favoritpersoner. Och ankomstlägret i Santiago!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
London

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Midsommar

Svart eller Vitt?
Vittt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Båda

CommentsKloka ord från Tove Hallin

Det blir vad man gör det till.

sponsorBesök bloggen
Tove Hallins blogg