START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Sofia Terner


Sofia Terner photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Sofia Terner

Vem är du?
Jag är en glad och sportig tjej som älskar spela fotboll. Älskar att resa och upptäcka nya äventyr och det får gärna vara lite utmaning! Jag gillar utmaningar som tillför något extra till vardagen och gör dagen lite mer spännande. Men en glad och positiv tjej är jag som försöker se något positivt i det mesta.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag för mig just nu är att jag går upp vid 6.30 varje morgon och åker till skolan vid 8.00 med buss och sedan när jag kommer hem tar jag något att äta pluggar om det behövs och åker sedan på träning. Efter träning äter jag middag och kraschar sedan framför TV:n innan jag går och lägger mig. 

Varför ska personer följa din blogg?
Om man är nyfiken på att åka som utbytesstudent eller bara vill följa ett stort äventyr med många utmaningar så kan man besöka min blogg där jag kommer skriva om min vardag. Man kan också läsa den om man är intresserad utav delstaten Oregon för det är där jag kommer spendera mitt år. Min blogg kommer bjuda på mycket bilder och text under mitt utbytesår så är man intresserad utav USA eller bara vill ha något att läsa så är man mer än välkommen att klicka in på min blogg.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det som fick mig att bli intresserad att åka som utbytesstudent var när jag kom hem från USA sommaren 2011 då jag hade spenderat en månad i san Fransisco på språkresa med EF. Jag började läsa tidningar som organisationerna skickade ut och tyckte att det skulle vara coolt att få uppleva det amerikanska livet.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag har besökt USA ett fåtal gånger och det är ett land som har så mycket att bjuda på. Jag gjorde ett regionsval på western states och där ingick staterna Nevada, Oregon, Kalifornien, New Mexico och Arizona och jag hamnade i Oregon. Men jag tänkte att om jag ska spendera ett år iväg från hemma så kan man ju i alla fall önska vart man vill hamna och hamnar man inte där så är det meningen. Tyckte bara att det var en kul sak att önska när jag ändå hade chansen.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Den största rädslan jag har nu innan är hemlängtan och första dagen i skolan. Tänk om man inte hittar vart man ska och inte får upp låset på skåpet?? Men det är en utmaning och det är meningen med detta året!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få träffa min värdfamilj och få uppleva en helt annan kultur jämfört med Sverige. Få gå på en äkta amerikansk high school precis som i filmerna!

Vad längtar du efter just nu?
Sommarlov!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Mjukisbyxor

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Morgonperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Sofia Terner

If you never try you will never know

sponsorBesök bloggen
Sofia Terners blogg