START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Sanna Backenroth


Sanna Backenroth photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Sanna Backenroth

Vem är du?
Jag är en 18-årig tjej som bor i huvudstaden. Jag har precis avslutat mitt andra år på Thoren business school där jag läste samhällsvetenskap med inriktning på beteende. På fritiden är jag gärna med mina vänner, familj samt tränar. Jag har gått på allt från klassisk balett till att spela handboll genom åren. Just nu är jag fokuserad på gymmet och roliga pass, såsom dans och aerobics. Som person är jag väldigt omtänksam och trevlig. Jag försöker alltid se positivt på det som händer!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar och kollar sociala medier, twitter och instagram. Jag fixar mig och äter frukost. Dagen spenderas i skolan. På eftermiddagen äter jag mellis, tränar och träffar en vän på kvällen. Mina dagar varierar ganska mycket beroende på hur mycket vi har i skolan men såhär ser det oftast ut. :)

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag kommer skriva om utbytesåret, inte bara mina dagar utan även tankar och annat kul som inträffar. Jag skriver för att komma ihåg när jag kommer hem vad som faktiskt hände under året men för att även hålla mina nära & kära samt andra läsare informerade om vad som händer. Jag kommer också svara på vanliga frågor och annat tips som blivande utbytesstudenter kan vilja veta.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Wow, det var mycket. Främst så insåg jag efter min språkresa att jag verkligen gillade att lära mig genom Action learning. Det vill säga att man inte bara läser i en språkbok i ett klassrum utan att man får pröva på språket i verkliga situationer. Jag beställde hem Au-pairkatalog, utbytesårkatalog samt språkkurskatalog. Jag var egentligen mest sugen på Au-pair från början men sedan tog jag kontakt med en barndomsvän som var iväg med EF som sa att det var helt fantastiskt och att jag bara måste åka iväg. Jag blev jättesugen och det var i höstas som jag spontant gick på intervjun och blev antagen till programmet. Sedan processen har det gått väldigt fort och nu är det inte långt tid kvar… ;)

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag ville till USA eftersom jag aldrig varit där och Storbritannien kändes väldigt bekant för mig. Jag gillar att se nya platser. Jag funderade på att välja delstatsval California men beslutade mig för att inte göra det. Jag är väldigt tacksam över min placering och året handlar inte om att leva lyxlivet utan att upptäcka saker man inte upplevt förut. :)

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Hemlängtan och en hemlig sak. Men jag tror det kommer uppkomma nya rädslor när jag kommer dit? Just nu känns allting för fantastiskt för att vara sant hehe.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Alla nya människor, miljöer, High school spirit, sporter, klimatet, min värdfamilj, ALLT. Det är så spännande!

Vad längtar du efter just nu?
Min placering till camp och flygbiljetterna haha.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
London

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Sanna Backenroth

If it´s good, it´s wonderful. If it´s bad, it´s experience

sponsorBesök bloggen
Sanna Backenroths blogg