START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Olivia Modalen


Olivia Modalen photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Australien Australien flagga
Organisation: Rotary

Intervju med Olivia Modalen

Vem är du?
Jag heter Olivia Modalen och jag befinner mig just nu i Brisbane, Australia där jag skall spendera mina kommande tolv månader. Jag kommer att bo hos fyra olika familjer här nere eftersom jag åker med organisationen Rotary där man gör fler små “utbyten” under utbytesåret. Där hemma i Ängelholm, Skåne bor min familj som består av mamma, pappa, två syskon och en utökad familj i form av många underbara vänner och vår hund. Jag är en väldigt öppen person och gillar att upptäcka nya saker. Lyssnar mycket på musik och älskar att dansa. Är en person som gillar kontraster vilket gör att jag gärna avlöser sjuka partykvällar med ensamtid och film, popcorn och mys.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag börjar skolan vid 8:40 vilket gör att jag måste gå upp omkring sju för att hinna med tåget till skolan. Vi slutar klockan tre och efter det så utför jag antingen någon aktivitet, hänger med vänner eller med min värdfamilj. Eftersom jag bara har varit här i en vecka så har rutinerna inte fallit på plats än, men mitt liv kommer att vara som en vanlig aussie high-schooler, förutom att allting är nytt och att allting på något sätt hela tiden genomsyras av Rotary!

Varför ska personer följa din blogg?
För att inspireras och för att våga! Och självklart för alla creepy stalkers.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Nyfikenhet.

Hur funderade du när du valde Australien? Regionsval?
Jag ville sticka till ett coolt land. Valet stod mellan Nya Zeeland och Australien och jag tror aldrig riktigt att jag någonsin jämförde dem särskilt noga, en dag så var papperna inne och jag skulle till Australien.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag är ju redan framme men mina rädslor var och är spindlar, ormar, ödlor, etc. You know my point. Där jag bor just nu är beläget på landet vilket gör att det vilken sekund som helst kan komma in alla sorters djur, speciellt då de inte är särskilt noga med att stänga fönster och dörrar på grund av värmen. Varje gång jag går in i ett rum så kontrollerar jag vartenda hörn, innan jag går och lägger mig så skakar jag sängkläderna och jag stänger alla mina väskor varje dag av rädsla för att ovälkomna djur skall göra entré.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
LEVA UT!

Vad längtar du efter just nu?
Min säng där hemma. Inte hemma, men min säng och mitt rum för min säng är bäst i hela världen. Home is wherever I’m with you <3


Till er som läser detta och sitter där hemma och tvivlar på om ni skall iväg eller inte. Seriöst, tänk inte ens. Bara gör det. Jag har inte en enda gång satt mig ner och tänkt igenom för/nackdelar med den här resan. Jag har knappt funderat över eller insett vad det är jag håller på med, jag bara vet att det är rätt. Du som läser sitter antagligen någonstans i Sverige i en stad som osar mellanmjölk och med trygga barriärer uppbyggda omkring dig. SLIT NER DEM. Jag älskar Sverige, tro mig. Jag älskar Ängelholm där jag bor, jag hade underbara vänner, en fantastisk familj, en trygg tillvaro med pojkvän, jobb, skolgång och hund. Det livet är fantastiskt på alla sätt, men blir du kvar i den där trygga jäkla bubblan så utvecklas du inte. Bara för att du förändras en del över tiden så betyder det inte att du utvecklas. Sverige är för litet, livet är för stort.

Jag har varit här i en vecka, och den emotionella resa jag gått igenom, de insikter jag fått och alla de nya tankar som varenda sekund bankar på innanför pannbenet - allt det där, det är så otroligt fantastiskt och peppande och värt alla möjliga downsides. Jag lovar. Just do it.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Definitivt choklad på glass.

Politik eller sport?
Sport, men gillar politik också.

Michael Jacksson eller Madonna?
MJ

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll!

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Både och samt inget av det

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Denna eviga diskussion. Både och.

Hamburgare eller sushi?
Definitivt både och! Sushi till efterrätt.

CommentsKloka ord från Olivia Modalen

“Do more than exist”

sponsorBesök bloggen
Olivia Modalens blogg