START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Nina Linder


Nina Linder photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Nina Linder

Nina Linder heter jag och kommer från Sala. En liten stad mellan Uppsala och Västerås brukar vara en bättre beskrivning! Jag går första året på samhäll här i Sala men ska alltså tillbringa nästa år i USA. Mitt största intresse är att spela fotboll, vilket jag hoppas att kunna göra i USA. Jag gillar jag sport i huvudtaget så kan nog hitta något jag gillar! Annars gillar jag att bara umgås med vänner och tycker även det är rätt kul att fota, som förmodligen kommer synas i bloggen.
Jag bestämde mig för att åka till USA ganska plötsligt. Jag hade ändrat planer och bestämt mig att inte åka då jag under en utlandresa var tvungen att ta upp den halvklara applikationen och skicka in! Men det betyder aboslut inte att jag tvekar i dagsläget, just nu vill jag bara komma iväg!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just idag är det inte vanliga dagar eftersom jag är hemma från skolan medans alla andra är i skolan, i och med att jag väntar på placering. En vanlig dag annars består av att vakna och gå (läs stressa) till skolan. Efter skolan umgås jag för de mesta med vänner och vardagskvällarna ägas för de mesta åt match eller träning och väl hemma igen är nästan dags att sova!

Varför ska personer följa din blogg?
Personer som är intresserad av min resa och vardagslivet i USA! Jag kommer försöka ta mycket kort och lägga upp mycket bilder, kortare filmer, citat, mina foton kortare texter och kanske någon längre när jag känner att jag har något att skriva om!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
När min syster var iväg som utbytesstudent kände jag först inte alla någon längtan efter att göra samma sak. Men efter att ha kolla runt på utbytesbloggar och organisationer vändes det och då fanns inget annat än att jag skulle åka. Dessto mer man kolla runt, destto mer sugen på att åka blir man!

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
USA var faktiskt inte ett självklart val för mig. Innan jag valde kollade jag på Australien och var sugen på att åka dit. Men efter att ha jämfört priser och tid där blev till slut USA. Nu när jag sitter här och snart ska åka känner jag att USA nog var rätt val, Australien kan vänta till en annan gång!

Jag valde delstatsvalen North och South Carolina, egentligen ingen speciell anledning mer än att de är skönt med värme. Som tredje val hade jag Virginia och det var ännu mer utan anledning!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Eftersom jag ännu inte har placering så har jag svårt att tänka på förväntningar och rädslor. Så jag har inga direkt rädslor, men självklart är jag nervös för att göra en del - första dagen i skolan, ev try out, språk, familj osv.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Alla möten, alla personer man träffar både andra utbytesstudent och amerikaner! Egentligen är det nog det som de hänger mest på om det blir ett bra år, men skolan, sporterna och deras “school spirit” är också något jag ser framemot!

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag efter att sätta mig på planet och veta att jag har ett helt år med massa nytt framför mig! Fast först och främst längtar jag efter ett telefonsamtal så jag kan få min placering!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Chokladglass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Jackson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows, eftersom det är det jag har

Snö eller strand?
Strand tack

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Nina Linder

“Don´t dream you life, live your dreams”

sponsorBesök bloggen
Nina Linders blogg