START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Douglas Klang


Douglas Klang photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Douglas Klang

Vem är du?
Mitt namn är Douglas och jag är 17 år. Jag bor i en alldeles för liten stad som heter Falkenberg. När jag skriver detta så är det bara några dagar kvar på tvåan i gymnasiet. Jag studerar IT på John Bauergymnasiet i Halmstad, dit pendlar jag med tåg varje dag. Tyvärr så var valet av JB helt katastrofalt, som tur är slipper jag detta under trean. Under min fritid så försöker jag gymma när jag känner för det eller så spenderar jag (tyvärr) mycket tid vid datorn, dock inte spel utan med nyhets och forumläsning. Jag konsumerar också ganska mycket media, så som film och musik. En rymdnörd är väl också något jag är. Detta är något jag gärna vill plugga vidare inom på universitet; rymdnörderi.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu känns det inte som att det finns en vanlig dag, eftersom att jag bara har några dagar kvar till skolavslutningen. Men en ”vanlig” skoldag ser väl ut ungefär såhär; Upp ganska tidigt, pendling till Halmstad (från dörr till dörr ca 1 timma). Sedan skola och hemkomst halv fyra. Eftersom att jag går (gick) på en dålig friskola så har jag inga läxor. Varför jag skriver dålig är för att seriösa skolor delar ut läxor då dem vill att eleverna ska lära sig något. Resten av dagen spenderas ibland en sväng på gymmet, vid datorn, med familjen eller kanske med en kompis.

Varför ska personer följa din blogg?
Ärligt talat så är jag ingen bloggperson och kommer att göra inlägg lite när jag känner för det. Gjorde denna intervjun för att jag tyckte att det var en kul grej :)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min nära vän Axel nämnde vid ett tillfälle att det kanske hade varit kul att åka iväg som utbytesstudent. Snabb och ivrig som jag är så beställde jag hem typ fyra kataloger från olika organisationer, Explorius var en av dem. Jag har väl alltid känt att det hade varit kul att göra något annorlunda. Jag är en sån person som inte vill vara en i mängden, så en utbytesresa passar bra in där.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Det kanske låter lite konstigt, men jag tänkte inte alls när det gäller valet av just USA, det bara blev så. Men det går inte heller att förneka att USA fortfarande är ”möjligheternas land”. Dessutom så tror jag att USA är ett av dem länderna som klingar bättre i CV:t. Regionsval gjorde jag aldrig då jag tänkte att värdfamiljen blir mer anpassad efter mina intressen istället för var jag geografiskt vill hamna.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag kan väl inte säga att det är en rädsla. Men jag är snarare orolig över att det ska vara svårt att hitta folk att umgås med. Men jag tror inte att det ska bli några problem då utbytesstudenter gärna blir ganska populära till en början, och att man sedan får ”rida vidare” på den vågen och försöka komma in i något slags kompisgäng.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Allting såklart. Familjen och skolan. Men även även små och löjliga saker, som hur det är att gå in i en vanlig matbutik, eller hur amerikansk TV är utformad. Men för det mesta så är det helheten av samhället som jag längtar efter att se. Och juste, soft landing camp i New York!

Vad längtar du efter just nu?
Jag är ju en av dem som inte har fått värdfamilj än, så självklart vill jag ju ha en sådan först. Men sedan så längtar jag efter att få dem sista skolsakerna klara och att få ett bra sommarlov. Fast ärligt talat så hade jag gärna velat dra till USA nu på direkten.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Mjukisbyxor

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Douglas Klang

The only source of knowledge is experience

sponsorBesök bloggen
Douglas Klangs blogg